Video İzle, Komik videolar, Video Klip, flash oyun, hazır ödevler, slayt, radyo, canlı tv, program , indir > 
(¯`·._.• Bilgisayar-İnternet •._.·´¯)
 > Teknoloji Ürünleri (Moderatör: MadLoveRs!) > Bu kumaş sudaki zehri emiyor!
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bu kumaş sudaki zehri emiyor!  (Okunma Sayısı 168 defa)
Mart 11, 2008, 05:48:32 ÖS
By_TeKiN
Gnctrk Fm Yayın Koordinatörü Dj_Tekin
Yardımcı Admin
Demirbaş Üye

Karizma Gücü: 227

SiLLe'Li

« : Mart 11, 2008, 05:48:32 ÖS »

Syu zehirden kurtaran kumaş üretildi. İşte o kumaşın sırrı...

Türk ve Japon bilim adamları, suyu temizlerken değerli metalleri geri kazandıran kumaş geliştirdi. Kumaş, siyanüre karşı da etkili

Hacettepe Üniversitesi Kimya Bölümü ile Japon Atom Enerjisi Ajansı’nın birlikte yürüttüğü araştırma projesiyle, sudaki arsenik ve sülfat gibi zehirli metalleri toplayan “sentetik kumaş” geliştirildi. Radyasyonla ışınlanan kumaşlar, hedeflenen metali suya kimyasal madde bırakmadan “kıskaç” gibi yakalıyor. Toplanan metaller daha sonra laboratuvarda ayrıştırılıp kullanılabiliyor.

ARAŞTIRMACILAR, “çevreci kumaşın” patenti için Japon Patent Enstitüsü’ne başvurdu. Projenin Türk ortağı Hacettepe Üniversitesi nden Prof. Dr. Olgun Güven, “Sentetik kumaşlara toplanacak metale duyarlı malzemeyi radyasyonla ışınlıyor, metali alıyoruz. Şimdi altın çıkarırken kirlenen sulardaki siyanürü toplamak için çalışıyoruz” dedi.

سْــــــــــــــــــــــم اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Mart 12, 2008, 09:41:19 ÖS
prenseslerin gülleri
Hepdizi.Com Admin
FoRuMuN MeLeqLeRi
Deneyimli Üye

Karizma Gücü: 10

« Yanıtla #1 : Mart 12, 2008, 09:41:19 ÖS »

tekin paylaşım için teşekkür ederim çok güzel bir paylaşım takdir ettim ama sende beni takdir et bu kumaş ben nerde kullanacagım yani desen ki içtigin suyun temizliği için dersen olmaz içecegim suyun içinde kumaşın işi ne başka yerde dersen nersi orası onu merak ettim  Undecided Undecided

....:.:.....::..Hayatında..::.....:.:.....

Mutlulugunu
     Yarın Güneş Dogmayacak Gibi Yaşa Mutsuzlugunu
  Her Günün Yeni Sayfa Olduğunu Bilerek Yaşa
Kararlarını
  Hayat Yolu Fizandır Diyerek Yaşa
Aşkı
  Öyle Bir Sevgi İle Besle ki Sen Öldügünde    

:..:Bile Seni Hep Ansın:..:
Mart 13, 2008, 10:56:23 ÖÖ
By_TeKiN
Yardımcı Admin
Demirbaş Üye

SiLLe'Li

« Yanıtla #2 : Mart 13, 2008, 10:56:23 ÖÖ »

Şimdi günümüzde bir çok titiz ve hijyenik insanlar var onlar için lazım olabilir farklı analnlarda.Mesela çay içiceksin ist gibi bir yerde normal su yani çeşme suyu içilmez .Bu suyu içmek için büyük bir bidonun içinde suyu temizlemek mikrobunu alşmak için kullanabilirsin.Kumaşın yerine ve ortamına göre kullanıldığı alanlar değişebilir.Daha farklı bir fikrin varsa merak ediyorum doğrusu.Bende bilmek isterim Wink

Mart 14, 2008, 02:48:29 ÖS
prenseslerin gülleri
Hepdizi.Com Admin
FoRuMuN MeLeqLeRi
Deneyimli Üye

Karizma Gücü: 10

« Yanıtla #3 : Mart 14, 2008, 02:48:29 ÖS »

zaten bende acaba içecegim bardagın içinemi atacaksın diye merak etmiştim ama sagolsun sende faklı yanıt vermedin kalsın içinde bez olan bir bardaktan su içmektense hiç içmem daha iyi ne garanti onun daha temiz oldugu  angel berbat iyi ki istanbulda yaşamıyıyorum iyi ki kaynak su yerimiz var ohh be dünya varmış şöyle gözümün önünde canlandırıyorumda titiz bir sosyetik bir bayan elin her şeyde titiz oluyor kibar oluyor su içtigi bardakta bez parçası var bez içinden almak için ne kullanır kameralar karşısında  kibar hanım
ama ben söyleyeyim ben tanıyorum antijen(aşırı titiz) bir bayan misafirlikte bile çay içmez meyveleri çamaşır suyunda yıkar evine misafir kabul etmez veeee 4 oglu var  (ogulları çok yakışıklı ama anne için katlanılmaz yani) şimdi bu kişi hayatta suyuna o bezi koyarmı merak konusu tabii 

....:.:.....::..Hayatında..::.....:.:.....

Mutlulugunu
     Yarın Güneş Dogmayacak Gibi Yaşa Mutsuzlugunu
  Her Günün Yeni Sayfa Olduğunu Bilerek Yaşa
Kararlarını
  Hayat Yolu Fizandır Diyerek Yaşa
Aşkı
  Öyle Bir Sevgi İle Besle ki Sen Öldügünde    

:..:Bile Seni Hep Ansın:..:
Mart 14, 2008, 05:32:21 ÖS
By_TeKiN
Yardımcı Admin
Demirbaş Üye

SiLLe'Li

« Yanıtla #4 : Mart 14, 2008, 05:32:21 ÖS »

Valla açıkcası bendede bi tane büyük anne var oda yukarıdaki verdiğn örnek ile aynı derecede sayılır.Kapı kolunu ıslak mendille tutar o mendil elinden hiç düşmez ve o haldeyken bile hastanedende çıkmaz.Bir bilgisayar virüs  olmadan yapamadığı gibi insanoğlu vicudununda mikroba ihtiyacı vardır.Fazla titiz olmak bence boşboğazlık gibi birşey.:)Allah(c.c)2 iyiyi 1 yana getirmez illaki aralarına bir tane kötü bulundurur denemek için , insan vicududa aynıdır.Mikropsuz olmaz .SmileySmileySmiley o kumaşı kim nerede ve neresine kullanırsa kullansın benim ilgi alanım değil.Önemli olan bu haberi ve konuyu sizlerle paylaşmak:)

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: