| Aralık 17, 2006, 08:03:10 ÖS |
PaRDuS
u-MuTSuZ VaK'a
Administrator
Kıdemli Üye

Karizma Gücü: 968
KaRa KiLiT VuRSuNLaR DiLiMe....
|
 |
« : Aralık 17, 2006, 08:03:10 ÖS » |
|
Arkadaşlar bir milleti millet yapan en önemli unsurların başında dil gelir.Dil insanları bir arada tutan konuşup anlaşmamızı sağlayan bir araçtır.Türkçemizde dünyanın en köklü ve gelişmiş dillerindendir.Ama ne yazıkki son yıllarda dilimize birçok yabancı kelime girmiş ve Türkçemizi yozlaştırmıştır.Dilimizin yozlaşmasındaki en büyük sebeplerden bir de bence internettir, sanal ortamdır.Çünkü burada herşeyi uzun uzun yazmaktansa kısasını, anlamsızını yazıyoruz, hatta kendimiz yeni kelimeler türetiyoruz.Bunu bende dahil olmak üzere birçok kişi yapıyor.Bunu sık sık tekrar ettiğimiz için günlük hayatımızda da artık o şekilde konuşuyoruz.Ama bu nereye kadar devam edecek?Bence zararın neresinden dönersen kardır.Ve bundan sonra forumda mesaj atarken Dil kurallarına daha özen göstererek mesaj atmanızı rica edeceğim.Bu imla ve noktalamaya uymayan mesajların silineceği veya yasaklanacağı anlamına gelmez.Ama kendi dilimizi elimizden geldiğince güzel kullanmaya çalışalım.
Bu konudsa ikinci bir mesele ise nickler.Forumumuzda birçok yabancı kullanıcı adı (nick) var.Kötü bir nick olmadıktan sonra herkes istediğini yazmakta özgürdür.Forumu ilk açtıgım zaman yabancı nick kullanmak yasaktır diye bir uyarı düşünüyordum ama tepki göreceği için, istediğimizi yazamıyoruz diyenler olacağı için bundan vazgeçtim.Ama şimdi forumdaki kullanıcı isimleri yabancı olan arkadaşlarımız isterlerse bana ulaşıp nicklerini istedikleri bir TÜRKÇE kullanıcı adı ile değitirebiliriz.Kullanıcı adı yabancı kelime olupta kullanıcı adının TÜRKÇE olarak değiştirilmesini isteyen her üyemize + 15 karizma gücü verilecektir.Kullanıcı adını değiştiren üyelerimiz bu mesajın altında liste halinde yayınlanacaktır..
Ok,Bye,hi,hello, thanks,thenk you, u gibi kelimelerin yerine TÜRKÇE kelimeleri kullanmanızı tavsiye ederim.
(Şimdi burada bunu yazmış olmam bu hataları benim yapmadığım ya da yapmayacağım anlamına gelmez, TÜRKÇEMİZİN yanlış kullanılması bir hatadır ve de bende hata yapabilirim..)
HEPİNİZDEN BU KONUDA DESTEK BEKLİYORUM:DESTEKLİYECEĞİNİZDEN DE EMİNİM..
Yabancı Kullanıcı adını değiştirip, TÜRKÇE kullanıcı adı kullanan, arkadaşlarımızın eski ve yeni kullanıcı adları:(sırası ile)
1.aLCoHoLiC ======>>> TeKiN 2.baques ======>>> BeRKaN 3.blacktiger2 ======>>> VuR-aL 4.fireewolf ======>>> GiRaY 5.Betush ======>>> Yakamoz 6.uncuonline ======>>> TürkmenBeyi 7.Rudy ======>>> TiRiK
Kullanıcı adı değiştiren arkadaşlarımız forumda herhangi bir karışıklık olmaması için belli bir süre imzalarında eski kullanıcı adlarını belirtmelidir.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 05, 2007, 05:27:00 ÖS Gönderen: PaRDuS »
|
|
MsN Durumum Şu Anda-------> (A) CıYı (Ş) aRtSıZ (K) aBuLLeNMeK... ====>>>> AŞKYeni üye getiren her üyemize +10 karizma gücü... ONLİNE DESTEK İÇİN: gencturkler.biz@hotmail.com
|
|
|
| Aralık 17, 2006, 08:14:40 ÖS |
azazell_06
Global Moderator
Kıdemli Üye

Karizma Gücü: 150
YAŞAMAK İÇİMDEN GELMİYOR ARTIK
|
 |
« Yanıtla #1 : Aralık 17, 2006, 08:14:40 ÖS » |
|
sebep :angel: :angel: :angel:
|
|
|
|
|
|
 Bir Destan Yazar Gibi Durmadan Gündüz Gece Ben Hep Seni Yazmışım Yüreğime Gizlice
|
|
|
| Aralık 17, 2006, 08:43:35 ÖS |
|
KING__
|
 |
« Yanıtla #2 : Aralık 17, 2006, 08:43:35 ÖS » |
|
abi ben dokuz yasindan beri bu nicki kullanıyorum deiştirmek isterdim ama olmaz yinede fikrin güzel
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Aralık 17, 2006, 08:54:10 ÖS |
PaRDuS
u-MuTSuZ VaK'a
Administrator
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #3 : Aralık 17, 2006, 08:54:10 ÖS » |
|
Arkadaşlar buna ne sebep gerekir ne de mecbursunuz demek.İsteyenler için yazdım bunu..
|
|
|
|
|
|
MsN Durumum Şu Anda-------> (A) CıYı (Ş) aRtSıZ (K) aBuLLeNMeK... ====>>>> AŞKYeni üye getiren her üyemize +10 karizma gücü... ONLİNE DESTEK İÇİN: gencturkler.biz@hotmail.com
|
|
|
| Aralık 17, 2006, 10:55:18 ÖS |
By_TeKiN
Gnctrk Fm Yayın Koordinatörü Dj_Tekin
Yardımcı Admin
Demirbaş Üye

Karizma Gücü: 227
SiLLe'Li
|
 |
« Yanıtla #4 : Aralık 17, 2006, 10:55:18 ÖS » |
|
evet önemli ve güzel bi fikir. aslında yabancı kelimeleri boykot etmek var
|
|
|
|
|
|
سْــــــــــــــــــــــم اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

|
|
|
| Aralık 18, 2006, 10:40:49 ÖÖ |
azazell_06
Global Moderator
Kıdemli Üye

Karizma Gücü: 150
YAŞAMAK İÇİMDEN GELMİYOR ARTIK
|
 |
« Yanıtla #5 : Aralık 18, 2006, 10:40:49 ÖÖ » |
|
katılıyorum sebeb yazmam espirisineydi
|
|
|
|
|
|
 Bir Destan Yazar Gibi Durmadan Gündüz Gece Ben Hep Seni Yazmışım Yüreğime Gizlice
|
|
|
| Aralık 20, 2006, 12:21:33 ÖS |
PaRDuS
u-MuTSuZ VaK'a
Administrator
Kıdemli Üye

|
 |
« Yanıtla #6 : Aralık 20, 2006, 12:21:33 ÖS » |
|
Seninkisi espiri evet ama bazılaRı espiri yapacak kadar bile önemsememişler.konu TÜRk olunca, TÜRKİYE olunca TÜRKÇE olunca akan suların durması lazım.İsmimizde bile TÜRK geçiyor buna bizim ve üyelerimizin daha fazla önem vermesi lazım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Aralık 27, 2006, 11:08:20 ÖÖ |
Ela_NiL
Deneyimli Üye

Karizma Gücü: 30
|
 |
« Yanıtla #7 : Aralık 27, 2006, 11:08:20 ÖÖ » |
|
ÇOK GÜZEL BİR KONU.BEN LİSE SON SINIF ÖĞRENCİYİM TÜRKÇE KULLANIMI BERBAT.100 KELİMEDEN BAŞKA KELİME BİLMİYOR HİÇ KİMSE. CÜMLE BİLE KURAMIYORLAR YANİ ŞEY ŞEY YANİ ŞEY DİYORLAR.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|