Video İzle, Komik videolar, Video Klip, flash oyun, hazır ödevler, slayt, radyo, canlı tv, program , indir > 
(¯`·._.• GençTürkler Genel •._.·´¯)
 > Kurallar ve Duyurular (Moderatör: PaRDuS) > LÜTFENN!!! Türkçemize Sahip Çıkalım...
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: LÜTFENN!!! Türkçemize Sahip Çıkalım...  (Okunma Sayısı 485 defa)
Aralık 17, 2006, 08:03:10 ÖS
PaRDuS
u-MuTSuZ VaK'a
Administrator
Kıdemli Üye

Karizma Gücü: 968

KaRa KiLiT VuRSuNLaR DiLiMe....

« : Aralık 17, 2006, 08:03:10 ÖS »

Arkadaşlar  bir  milleti  millet yapan en önemli unsurların başında  dil gelir.Dil insanları  bir arada tutan konuşup anlaşmamızı  sağlayan bir  araçtır.Türkçemizde dünyanın en köklü ve gelişmiş  dillerindendir.Ama ne yazıkki son yıllarda dilimize birçok yabancı kelime girmiş ve  Türkçemizi yozlaştırmıştır.Dilimizin yozlaşmasındaki en büyük sebeplerden bir de bence  internettir, sanal ortamdır.Çünkü burada  herşeyi uzun  uzun yazmaktansa kısasını, anlamsızını yazıyoruz, hatta  kendimiz  yeni kelimeler  türetiyoruz.Bunu bende  dahil olmak  üzere birçok kişi yapıyor.Bunu  sık sık tekrar ettiğimiz  için  günlük hayatımızda da  artık o şekilde  konuşuyoruz.Ama bu nereye kadar  devam edecek?Bence zararın neresinden dönersen kardır.Ve bundan sonra forumda mesaj  atarken  Dil kurallarına  daha  özen  göstererek mesaj atmanızı  rica edeceğim.Bu imla ve  noktalamaya uymayan mesajların silineceği veya  yasaklanacağı anlamına gelmez.Ama kendi  dilimizi elimizden geldiğince  güzel kullanmaya  çalışalım.

Bu konudsa  ikinci bir mesele ise nickler.Forumumuzda  birçok yabancı  kullanıcı  adı (nick) var.Kötü bir nick olmadıktan sonra  herkes istediğini yazmakta  özgürdür.Forumu  ilk açtıgım zaman yabancı  nick  kullanmak yasaktır diye bir  uyarı  düşünüyordum ama tepki  göreceği için, istediğimizi yazamıyoruz diyenler olacağı için bundan vazgeçtim.Ama şimdi forumdaki  kullanıcı isimleri  yabancı  olan arkadaşlarımız isterlerse bana ulaşıp nicklerini istedikleri bir TÜRKÇE kullanıcı  adı ile değitirebiliriz.Kullanıcı adı yabancı kelime olupta kullanıcı adının TÜRKÇE  olarak değiştirilmesini  isteyen  her  üyemize + 15  karizma  gücü  verilecektir.Kullanıcı  adını değiştiren  üyelerimiz  bu mesajın altında liste  halinde yayınlanacaktır..

Ok,Bye,hi,hello, thanks,thenk you, u gibi  kelimelerin yerine TÜRKÇE kelimeleri  kullanmanızı tavsiye ederim.

(Şimdi burada  bunu yazmış olmam bu  hataları benim yapmadığım ya da  yapmayacağım anlamına gelmez, TÜRKÇEMİZİN yanlış kullanılması bir hatadır ve de bende hata yapabilirim..)

HEPİNİZDEN BU KONUDA DESTEK BEKLİYORUM:DESTEKLİYECEĞİNİZDEN DE EMİNİM..

Yabancı Kullanıcı adını değiştirip, TÜRKÇE kullanıcı  adı kullanan,  arkadaşlarımızın eski ve yeni kullanıcı adları:(sırası ile)

1.aLCoHoLiC  ======>>>   TeKiN
2.baques      ======>>>   BeRKaN
3.blacktiger2 ======>>>   VuR-aL
4.fireewolf    ======>>>   GiRaY
5.Betush      ======>>>   Yakamoz
6.uncuonline ======>>>   TürkmenBeyi
7.Rudy        ======>>>    TiRiK

Kullanıcı  adı değiştiren arkadaşlarımız forumda herhangi bir  karışıklık  olmaması için belli bir süre imzalarında eski kullanıcı adlarını  belirtmelidir.
« Son Düzenleme: Ocak 05, 2007, 05:27:00 ÖS Gönderen: PaRDuS » Logged

MsN Durumum Şu Anda------->   (A) CıYı (Ş) aRtSıZ (K) aBuLLeNMeK... ====>>>>  AŞK
Yeni üye  getiren her üyemize +10 karizma gücü...

ONLİNE DESTEK  İÇİN: gencturkler.biz@hotmail.com

KuMaRDa KaYBeTMeMeK iÇiN oYNaMaYaCaKSıN, aŞKta KaYBeTMeMeK iÇiN SöYLeMeYeCeKSiN...

www.kurtlarvadisi-fan.com & www.camlik.eu & www.gencturkler.biz & www.hepdizi.com & www.netokulu.net & www.toplist.gencturkler.biz   Bekleriz..
Aralık 17, 2006, 08:14:40 ÖS
azazell_06
Global Moderator
Kıdemli Üye

Karizma Gücü: 150

YAŞAMAK İÇİMDEN GELMİYOR ARTIK

« Yanıtla #1 : Aralık 17, 2006, 08:14:40 ÖS »

sebep :angel: :angel: :angel:

Bir Destan Yazar Gibi Durmadan Gündüz Gece Ben Hep Seni Yazmışım Yüreğime Gizlice
Aralık 17, 2006, 08:43:35 ÖS
KING__
Kıdemli Üye

Karizma Gücü: 83

« Yanıtla #2 : Aralık 17, 2006, 08:43:35 ÖS »

abi ben dokuz yasindan beri bu nicki kullanıyorum deiştirmek isterdim ama olmaz yinede fikrin güzel
Aralık 17, 2006, 08:54:10 ÖS
PaRDuS
u-MuTSuZ VaK'a
Administrator
Kıdemli Üye

« Yanıtla #3 : Aralık 17, 2006, 08:54:10 ÖS »

Arkadaşlar buna ne sebep gerekir ne de  mecbursunuz demek.İsteyenler  için yazdım bunu..

MsN Durumum Şu Anda------->   (A) CıYı (Ş) aRtSıZ (K) aBuLLeNMeK... ====>>>>  AŞK

KuMaRDa KaYBeTMeMeK iÇiN oYNaMaYaCaKSıN, aŞKta KaYBeTMeMeK iÇiN SöYLeMeYeCeKSiN...

www.kurtlarvadisi-fan.com & www.camlik.eu & www.gencturkler.biz & www.hepdizi.com & www.netokulu.net & www.toplist.gencturkler.biz   Bekleriz..
Aralık 17, 2006, 10:55:18 ÖS
By_TeKiN
Gnctrk Fm Yayın Koordinatörü Dj_Tekin
Yardımcı Admin
Demirbaş Üye

Karizma Gücü: 227

SiLLe'Li

« Yanıtla #4 : Aralık 17, 2006, 10:55:18 ÖS »

evet önemli ve güzel bi fikir. aslında yabancı kelimeleri boykot etmek var

سْــــــــــــــــــــــم اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Aralık 18, 2006, 10:40:49 ÖÖ
azazell_06
Global Moderator
Kıdemli Üye

Karizma Gücü: 150

YAŞAMAK İÇİMDEN GELMİYOR ARTIK

« Yanıtla #5 : Aralık 18, 2006, 10:40:49 ÖÖ »

katılıyorum sebeb yazmam espirisineydi

Bir Destan Yazar Gibi Durmadan Gündüz Gece Ben Hep Seni Yazmışım Yüreğime Gizlice
Aralık 20, 2006, 12:21:33 ÖS
PaRDuS
u-MuTSuZ VaK'a
Administrator
Kıdemli Üye

« Yanıtla #6 : Aralık 20, 2006, 12:21:33 ÖS »

Seninkisi espiri evet  ama bazılaRı  espiri  yapacak  kadar  bile  önemsememişler.konu TÜRk  olunca, TÜRKİYE olunca TÜRKÇE olunca  akan suların durması lazım.İsmimizde  bile TÜRK  geçiyor buna bizim ve  üyelerimizin daha fazla  önem vermesi lazım...

Aralık 27, 2006, 11:08:20 ÖÖ
Ela_NiL
Deneyimli Üye

Karizma Gücü: 30

« Yanıtla #7 : Aralık 27, 2006, 11:08:20 ÖÖ »

ÇOK GÜZEL BİR KONU.BEN LİSE SON SINIF ÖĞRENCİYİM TÜRKÇE KULLANIMI BERBAT.100 KELİMEDEN BAŞKA KELİME BİLMİYOR HİÇ KİMSE.
CÜMLE BİLE KURAMIYORLAR YANİ ŞEY ŞEY YANİ ŞEY DİYORLAR.

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: