Video İzle, Komik videolar, Video Klip, flash oyun, hazır ödevler, slayt, radyo, canlı tv, program , indir > 
(¯`·._.• Hayatın İçinden •._.·´¯)
 > Serbes Kürsü > türban üniversiteye girmelimi
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: türban üniversiteye girmelimi  (Okunma Sayısı 273 defa)
Şubat 19, 2008, 06:06:20 ÖS
redkit
Deneyimli Üye

Karizma Gücü: 1

« : Şubat 19, 2008, 06:06:20 ÖS »

bence  sadece  üniversitayle  sınırlı  kalıcaksa  olsun  amaa   kalıcağını  düşünmüyorum

her  karakolda  namımız  her  sokakta  kavgamız  her  genç  kızın  çantasında  bir  fotoğrafımız  vardır çünkü  biz  aksekiliyiz
Şubat 19, 2008, 07:17:55 ÖS
dilosh_
Deneyimli Üye

Karizma Gücü: 2

« Yanıtla #1 : Şubat 19, 2008, 07:17:55 ÖS »

olmasın ya

düşlerim başka şeyler ağlarım hiç bıkmadan giderim uzaklara ardıma bakmadan...
Şubat 20, 2008, 08:18:19 ÖÖ
By_TeKiN
Gnctrk Fm Yayın Koordinatörü Dj_Tekin
Yardımcı Admin
Demirbaş Üye

Karizma Gücü: 227

SiLLe'Li

« Yanıtla #2 : Şubat 20, 2008, 08:18:19 ÖÖ »

Türban neden üniverteye girmiyor onu anlamıyorum.Mini etek girebiliyor o dahamı çok hoşunuza gidiyor ?

سْــــــــــــــــــــــم اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Şubat 20, 2008, 09:57:10 ÖÖ
Ela_NiL
Deneyimli Üye

Karizma Gücü: 30

« Yanıtla #3 : Şubat 20, 2008, 09:57:10 ÖÖ »

bence serbest bırakılmalı.

Şubat 20, 2008, 10:05:58 ÖÖ
By_TeKiN
Yardımcı Admin
Demirbaş Üye

SiLLe'Li

« Yanıtla #4 : Şubat 20, 2008, 10:05:58 ÖÖ »

Hiç bir kuralın veya hiç kimsenin türban  yüzünden okula alınmama veyahut devlet memuru olamaması gibi bir düşünce olmaması gerekir böyle bir ülkede, birisi çıkıpta türban takan vatandaşların istikbali ile oynamaya hakkı yoktur.Kimse dini değerlerine el uzanmasına izin vermez.Eğer öyle bir kural varsa ülkemizede yazık insanlarımızada yazık.

Şubat 20, 2008, 10:11:25 ÖÖ
By_TeKiN
Yardımcı Admin
Demirbaş Üye

SiLLe'Li

« Yanıtla #5 : Şubat 20, 2008, 10:11:25 ÖÖ »

Benim kardeşim eğer türban meselesi yüzünden okuyamıyorsa ve kendini geliştiremiyorsa bunun hakkıını ben değil buna engel olanlar ödeyeceklerdir.Türkiyedeki bir çok genç kız kardeşlerimiz okuuyamadığı için bilgi eksikliği yaşıyorlar ve kaderlerine boyun eğip eli kolu bağlı evlerine tıkanıp ev kızı oluyolar.Neden benim ülkemde  türbanlı bayan hakim memur  vb. gibi mesleklerde çalışamıyor.?bunu oturun bi  düşünün..!!

Şubat 21, 2008, 02:20:11 ÖS
lover_eros
Yeni Üye
*

Karizma Gücü: 0

« Yanıtla #6 : Şubat 21, 2008, 02:20:11 ÖS »

Merhaba arkadaşlar. Türban kelimesinin kökeni Farsça dulband kelimesine dayanır. Türkçe'de tülbent olarak kullanılan kelime Fransızca'ya turban olarak geçmiştir. Bu nedenle Türkçe'de halen tülbent veya baş örtüsü anlamlarında da kullanılır. 1982 yılından önce Türkiye de yayınlanmış bulunan hiçbir Türkçe sözlükte rastlanılmayan ve bilinmeyen bir kelimedir. Türkiye'nin ilk türban eylemcisi Şule Yüksel Şenler'dir (1960'lı yılların sonu). İstanbul'da eyleme başlayan Şenler, Mehmet Şevket Eygi ile il il dolaşıp kadınlara tesettür çağrısında bulundu. "Başörtüsü saçı ve gerdanı gizlemeli, vücut hatlarını belli etmeyen manto veya pardösü giyilmeli" diyerek tesettürün ana hatlarını çizdi. O günlerde türbanın adı "Şulebaş" oldu. Yani türbanın Türkiye'deki mazisi 40 yıllıktır. Sizlere bu kısa bilgileri verdikten sonra soruyorum? kimse düşünmüyormu bu 40 yıllık, ismi bile farsça kökenli başörtüsünden önceki ninemin, annemin taktığı örtü, örtü değilmiydi. Şİmdi türban takanlar Müslümanda 40 yıl öncekiler Müslüman değilmiydi. Benim annem yıllardır çene altından bağlayarak başörtüsü takar. Böyle bir örtüye şimdiye kadar kimsenin karşı çıktığını görmedim. İnsanlarımız biraz bilinçli olmalı ve bu sorunu ortaya atan bir kaç kişinin art niyetinden şüphe etmelidir. Ben şimdi bütün türban takanları değil ancak bunu siyasi bir simge haline getirenleri suçluyorum. Kimseyi yargılamak harcım değil. İnanç gereği takanları zan altında bırakıp bu başörtüsünü takmalarına engel olarak türanı siyasi simge olarak takanları görüyorum. Yani kurunun yanında yaşta yanıyor.
Şubat 21, 2008, 06:21:35 ÖS
ilos
FoRuMuN MeLeqLeRi
Demirbaş Üye

Karizma Gücü: 3

« Yanıtla #7 : Şubat 21, 2008, 06:21:35 ÖS »

canim kardesim eger yanlisim varsa düzelt;Farscada bas örtüsüne "ruseri" deniyor.dulband diye birsey duymadim. bana göre esarba model vererek baglamak;cene altindan horozun ibigi gibi baglamakdan daha cekici ve göze hos gözükuyor. ne yazik ki kendimize simge aramakla vakit gecirirken bizler bazilari simgelere önem vermeden yapacaklarini zaten yapiyor.Iranda yaslilar kara carsaflarla dolasiyorlar bunun adina "cadir" diyorlar gencler ise  horoz ibigi gibi baglamaktalar.eger irani model almak istemiyorsak niye su anki cözümlerde cene alti modeli öneriliyor...
« Son Düzenleme: Şubat 21, 2008, 08:58:19 ÖS Gönderen: ilos » Logged
Şubat 21, 2008, 08:22:28 ÖS
KING__
Kıdemli Üye

Karizma Gücü: 83

« Yanıtla #8 : Şubat 21, 2008, 08:22:28 ÖS »

yaw kardesım  turban gırmesın  sonra lıse. orta okul ana sınıfı .... malezya hesabı ayrıca  turbanı dınıne duskun ınsanlar cok takıyo tamam saygım var taksın ama okullarda resmı yerlerde olmaz yaa abımle alanyada tatıl yapıyorduk  kavga cıktı  hastene ye  ordada  turbanlı bırı var hıc ılgılenmedı neymıs erkekmıs  o zaman doktor olma  yemın etme  hatta okuma  belkı senın yuzunden 1 kısı ıs kacırdı  olmaz yaaaa ıyı o zaman madem turban gırıyor  serıat kanunu uygulansın  hırsızın elını kesıp yan bakanın gozlerını oyalım  adam vuranı  vıncle meydanda asalım kelle ucuralım allaah allah   tamam  saygımız varda kotu yone cekılıyo 

tekın abıı tamam bu ulkede hrıstıyanı yahudısı alevısı yasıyor  hıc ayırt ettıkmı soz soyledıkmı kendı dınımıze soyleyelım her yerın bır kuralı var madem oyle  bır bayan meclıse kara carsaf la gırsın  resmı yerlerde onla calıssın madem ozgurluk  ıstermısın   bu ulke ozgur dıyosunuz ve herkes ıstedıgını gıyebılır dıyosunuz tamam gıy karısan varmı sıze ayyy bu kapalı ıgrenc dıyen varmı  ama bazı kuruluslarda  okullarda da ................ hak verın yanı
Şubat 23, 2008, 03:57:13 ÖS
By_TeKiN
Yardımcı Admin
Demirbaş Üye

SiLLe'Li

« Yanıtla #9 : Şubat 23, 2008, 03:57:13 ÖS »

Türbanlı bir kardeşimizin  neden sadece okula  girmesini istemiyosun?Bunun neresi rahatsızlık verici olabilir?

Şubat 23, 2008, 06:04:49 ÖS
KING__
Kıdemli Üye

Karizma Gücü: 83

« Yanıtla #10 : Şubat 23, 2008, 06:04:49 ÖS »

rahatsızlık deıl kural soz konusu rahatsız olsam turbanı hıc bir zaman giyilmesini istemem
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: