Video İzle, Komik videolar, Video Klip, flash oyun, hazır ödevler, slayt, radyo, canlı tv, program , indir
Duyurular:

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Ağustos 30, 2008, 05:46:13 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ekstra
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Vur Emri : Bir Asteğmenin Tunceli Anıları ( ÜMIT ZILELI )  (Okunma Sayısı 161 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
çalıkuşu
Demirbaş Üye

Karizma Gücü: 98

« : Aralık 18, 2006, 12:06:29 ÖS »

Cumhuriyet gazetesi yazarı Ümit Zileli askerliğini 1985-86 yıllarında Tunceli’de Jandarma Komando Asteğmen olarak yaptı.
Tanık olduğu acıları,öfkeleri,hüzünleri daha Tunceli’deyken kaleme almaya başladı. Bir belge niteliğindeki bu kitap , üzerinden uzun yıllar geçse de unutulmayacak gözlemleri ve tanıklıkları içeriyor.Vur Emri ,gelecek için tarihe not düşürüyor… Ümit Zileli’nin yüraktan dileği ise şu: “Topun , tüfeğin ve hatta askerliğin olmadığı , bir baştan diğerine sevda türkülerinin söylendiği bir dünya...

Yalanlamak ve reddetmek için okuma!
İnanmak ve herşeyi kabullenmek için de okuma!
Konuşmak ve nutuk çekmek için hiç okuma!
Tartmak, kıyaslamak ve düşünmek için oku!
lover_eros
Yeni Üye
*

Karizma Gücü: 0

« Yanıtla #1 : Şubat 21, 2008, 10:43:34 ÖS »

Sevgili Çalıkuşu arkadaşım. Şimdi bir yedek subay arkadaş çıkmış toru topu 15 aylık (bunun 4 ayınıda eğitime çık) askerliği müddetince edindiği izlenimlere dayanarak bir kitap yazmış. Bende askerliğimi Şırnak'ta yedek subay olarak yaptım. İnanın birçok şey yaşamama rağmen, diğer değerli rütbelilerin (Subay, Astsubay, Uzman Erbaş) anlattıkları ve yaşadıkları karşısında şaşa kaldım. Bu insanlar kitap yazmıyor ama bir yedek subay arkadaşım çıkıp sanki yıllarını bu mesleğe vermiş gibi (bence diğerlerine saygısızlık yapıyor) oturup "Bir Asteğmenin Tunceli Anıları" diye bir kitap yazıyor. Ve sonunda da “Topun , tüfeğin ve hatta askerliğin olmadığı , bir baştan diğerine sevda türkülerinin söylendiği bir dünya..." diliyormuş. O arkadaş yaşadığımız bu dünyada ve bu sıcak coğrafyada bunun olabileceğini düşünebiliyormuymuş. Benim ülkemin üzerinde bir sürü oyun oynanacak, benim gençlerim zehirlenecek, benim geleceğim, çocuklarımın geleceği düşmanlarım tarafından yok edilecek ve bende çıkıp silahsız bir dünya dileyeceğim. Kusura bakmasın ama bu arkadaş bu sözlerle ancak düşmanlarımızın ekmeğine yağ sürer. Saygılar sunuyorum.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

2005-2008 © Copyright Tüm Hakları Saklıdır.İzinsiz Kopyalanamaz.

Webmaster :PaRDuS İletisim: numan@camlik.eu
Wap| Wap2| imode|Sitemaps| Urllist| Sitemaps2|Archives| İçeriK| kpss sonuçları|Tagged||Çamlık|youtube| msn eklentileri| oyunlar|istanbul|

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM
Bu Sayfa 0.205 Saniyede 29 Sorgu ile Oluşturuldu