Video İzle, Komik videolar, Video Klip, flash oyun, hazır ödevler, slayt, radyo, canlı tv, program , indir
Duyurular:

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Ağustos 30, 2008, 03:43:28 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ekstra
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: YAKITSIZ ÇALIŞAN MOTOR İCAT ETTİ.......  (Okunma Sayısı 100 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ela_NiL
Deneyimli Üye

Karizma Gücü: 30

« : Mart 14, 2008, 10:30:55 ÖÖ »

Eşi Rüya Gördü, Asrın İcadını Yaptı 

--------------------------------------------------------------------------------
Türk Bir Mucit, Eşinin Gördüğü Rüyadan Yola Çıkarak Yakıtsız Motor İcat Ettmeyi Başardı.

Kırşehirli mucit, eşinin gördüğü rüyadan yola çıkarak yakıtsız motor icat etti.
Kırşehirli mucit Ahmet Kolbaşı, yaklaşık 15 yıl önce icat ettiği yakıtsız motorunu, yıllar sonra gün yüzüne çıkardı. 1991 yılında radyoların arkasından çıkan adi mıknatıslarla manyetik alanları kullanarak yakıtsız motor üretimi gerçekleştirdiğini öne süren Ahmet Kolbaşı, "Ben 24 volt aküyle elektromıknatısları hareket ettiriyor ve manyetik alanı kullanarak güç elde ediyorum. Zaten sistemin adı da 'Manyetik Alanları Kullanarak Gücü Katlanan Motor'. 1991'de piyasada bulunan ve radyoların arkasından çıkan

adi mıknatıslarla bunun maketini yaptım ve çalıştığını görünce geliştirmeye başladım. 1991 yılında bu motoru yaptığımı söyleseydim kimse bana inanmazdı. Çünkü teknolojinin gelişimi o zaman bu kadar hızlı değildi. Zamanını bekledim ve şimdi piyasaya duyuruyorum. Projelerini çizdim ve patentini aldım" dedi.

Motorun aküden başka yakıt kullanmadığını ve hem petrol hem de lpg kullanımının tarih olacağını söyleyen Kolbaşı, "Motorda petrol ürünleri, LPG, hidrojen kullanılmıyor. Onun için her yerde kullanılabilir. 'Akü ile çalışıyor, elektrikle çalışıyor' denilebilir ama yüksek gerilim ya da orta gerilim elektrik istemiyor. Dağ başında bile istenilen tezgahta, istenilen işte motor gücü olarak kullanılabilir" açıklamasını yaptı.

"ÇEVRE DOSTU HAYALET MOTOR"

Motorda soğutma suyu radyatör sistemi, karbüratör ve marş motorunun olmadığını kaydeden Kolbaşı, "Çok küçük yer kaplıyor. Bunun tamir işi, arızası da normal motorlara göre sübap, sekman, piston olmadığını için arızası ve masrafı da yok. Egzozu ve yakıt kullanmadığı için ne hava kirliliği ne de ses kirliliği yapıyor. Tam bir çevre dostu ve ekolojik bir motor sistemi" dedi.

Otomobillerin yanı sıra sıfır maliyete yakın bir harcamayla elektrik üretimi de gerçekleştirilebileceğini söyleyen Kolbaşı, "Otomobillerde kullanılabilir. Sıfır maliyete yakın elektrik üretilebilir. Isınma olmadığı için hararet yapma durumu yok" açıklamasını yaptı.

Emekli albaylarla görüştüğünü ve buluşunun askeri zırhlı araçlarda kullanılabileceğini ifade eden Kolbaşı, "Silahlı Kuvvetler'den emekli albaylarla görüştüm. Onlar Güneydoğu'da kışın araçların donduğunu ve sıkıntı çektiklerini söyledi. Bu motor askeri zırhlı araçlarda kullanılabilir çünkü ısınma ve hararet problemi yok" diye konuştu.

By_TeKiN
Gnctrk Fm Yayın Koordinatörü Dj_Tekin
Yardımcı Admin

Karizma Gücü: 227

SiLLe'Li

« Yanıtla #1 : Mart 14, 2008, 07:11:50 ÖS »

Bu proje eğerki  faaliyete geçerse türk ve dünya otomobil sektörü ,petrol ve ürünleri sıfır satışa çıkar ve bunun faaliyete geçmesi işte bu yüzden imkansızdır.Çünkü dünya hatta öncelikle türkiye gibi acımasızca vergi alan devlet kesinlikle bu projeye imza atmaz.Nedeni ise en çok vergiyi  petrol ve ürünlerinden kazanıyor.Bu bence imkansız ötesi gibi.Ama olurda tabbiki olur.Bilgin için sağol Ela_CIX Smiley

سْــــــــــــــــــــــم اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

ilos
FoRuMuN MeLeqLeRi

Karizma Gücü: 3

« Yanıtla #2 : Mart 14, 2008, 11:39:22 ÖS »

valla gercekden böyle birsey olabilirmi.! sanmam;cünki zirhli araclarimizda kullana biliriz demisler... ama biz zaten disarida yaptirmiyormuyuz zirhlilarimizi ?
Ela_NiL
Deneyimli Üye

« Yanıtla #3 : Mart 17, 2008, 11:22:13 ÖÖ »

biyerde okudum sizlerlede paylaşmak istedim olurmu olmazmı orasını bilemem.

By_TeKiN
Gnctrk Fm Yayın Koordinatörü Dj_Tekin
Yardımcı Admin

Karizma Gücü: 227

SiLLe'Li

« Yanıtla #4 : Mart 18, 2008, 10:25:21 ÖS »

Teşekkür ederiz Smiley

سْــــــــــــــــــــــم اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Ela_NiL
Deneyimli Üye

« Yanıtla #5 : Nisan 07, 2008, 02:36:49 ÖS »

rica ederim görevimiz.

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

2005-2008 © Copyright Tüm Hakları Saklıdır.İzinsiz Kopyalanamaz.

Webmaster :PaRDuS İletisim: numan@camlik.eu
Wap| Wap2| imode|Sitemaps| Urllist| Sitemaps2|Archives| İçeriK| kpss sonuçları|Tagged||Çamlık|youtube| msn eklentileri| oyunlar|istanbul|

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM
Bu Sayfa 1.024 Saniyede 30 Sorgu ile Oluşturuldu